Şanlıurfa’da toplantı SGK İl Müdür Yardımcısı Ramazan AKARAY, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet BAŞ, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Hatice Kübra İLHAN, Proje Koordinasyon Birimi Üyeleri ve 30 faydalanıcı kadın işveren ile 21 Ağustos günü gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasında Ramazan AKARAY “Bu projenin yola çıkış amacı; ülkemizdeki kayıt dışı istihdamla mücadele sürecinde dezavantajlı bir grup olan kadınların çok daha fazla mağduriyet yaşamaması ve ayrıca kadınların girişimcilik deneyimi açısından yaşadığı sıkıntılara da çözüm aranmasıdır” dedi. AKARAY, Kadınların iş gücü piyasasına katılımının kendilerinin ekonomik özgürlüğünün sağlamasının yanında ülke ekonomisine katkı yönünde de önemli bir faktör olduğunu vurguladı. Şanlıurfa’nın projenin illere tanıdığı kontenjanı en hızlı dolduran il olduğunu vurgulayan AKARAY, ek kontenjanının da en kısa sürede tamamlanacağına inandığını belirtti.
AKARAY’dan sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet BAŞ, “Küçük İşletmeler için Finansal Fırsatlar” ve “Küçük İşletmeler Nasıl Büyür?” konularında katılımcıları bilgilendirdi. Sunumuna küçük işletmelerle büyük işletmelerin üstünlüklerini karşılattırarak başlayan BAŞ, katılımcılara “işletmesini büyütmek istemeyen var mı?” sorusunu yöneltti. Gelen cevaplardan sonra optimal büyüklüğün nasıl sağlanacağını anlatan BAŞ, kadın işverenlere, iş hayatında herkesin yaptığını yapmanın başarının bir garantisi olmadığını farklılaşmanın da bir avantaj olabileceğini anlattı. BAŞ, sunumu sonunda katılımcıların merak ettikleri konularda gelen soruları yanıtladı.
Şanlıurfa’da kadın girişimci rol model konuşmacımız olan Cevher Konağı işletmecisi Hatice Kübra İLHAN, Şanlıurfa’da doğduğunu, büyüdüğünü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehirden çok etkilendiği için meslek olarak mimarlığı seçtiğini belirtti. Restorasyon üzerine akademik çalışmaları olduğunu ifade eden İLHAN, 14 yıldır da Urfa’da tarihi yapı ve uygulamaları üzerine sahada aktif olarak çalıştığını söyledi. Toplumda inşaat işi “erkek işi” olarak algılansa da kendisinin birçok camii, hamam, konak gibi mekanlarda rahatlıkla çalıştığını vurguladı. Kadınların bu alanda daha titiz ve dikkatli olduğunu gözlemlediğini ifade eden İLHAN, kadınların yapı sektörüne ayrı vizyon kazandırdığını ifade etti. Akademik yaşamındaki amacının merkezi Şanlıurfa olan geleneksel yapı tekniği bilgisini evrensel hale getirip, bilinirliğini sürdürmeye katkıda bulunmak olarak açıklayan İLHAN ayrıca şehrin zanaatında da, el sanatlarında da, müziğinde de, gastronomisinde de bu yüzyıllara yayılan bu birikimin görülebileceğini vurguladı. Şu anda Halfeti’de taştan bir butik otel işletmeciliği yapan İLHAN, sahibi olduğu mekânı her zaman hayalinde kurduğunu her detayıyla kendisinin ilgilendiğini, bu süreç içinde aldığı destekleri ve pandemi döneminde yaşadıkları zorlukları anlatarak herkesin bu yapıyı görerek kendi hayaline ortak olmasını istediğini söyledi. “Emek verdiğimiz ve gecemizi gündüzümüze kattığımız her şey çok kıymetlidir” diyen İLHAN katılımcılara “kadın isterse yapamayacağı şey yoktur önemli olan, yaşadığımız olumsuz tecrübelere ve zorluklara takılmadan bugün neyi düne göre daha iyi yaptım diyebilmektir” diyerek sunumunu sonlandırdı.
Toplu fotoğraf çekimi ve katılımcılara sertifika verilmesinin ardından öğle yemeği ile toplantı son buldu.
Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir.
İçerik tamamıyla T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorumluluğu altındadır ve
Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.
Copyright © 2022. Tüm Hakları Saklıdır.