Toplantıya SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş ALIÇ, ÇSGB ABMY Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN, AB Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Ahmet KARAN, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Daire Başkanı Cahit ERDOĞANLI ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla 18 Ağustos 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş ALIÇ; projenin amaçlarını bütçesini ve faydalanıcı kotalarında yapılan artışları anlatarak başladığı konuşmasında verilen hibe desteğinin güncellenen asgari ücret oranında artırıldığını vurguladı. Yapılan Yönlendirme Komitesi Toplantılarının amacını; proje paydaşlarının öneri, düşünce ve görüşleri ile projeye farklı bakış açıları kazandırmak olarak ifade eden ALIÇ, toplantılardan elde edilen çıktılarla projeye yön verildiğini anlattı.
ÇSGB ABMY Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN yaptığı konuşmasında IPA kapsamında 2007 yılından bu yana toplam 830 milyon Avro’luk, 1.162 proje sözleşmesinin hayata geçirildiği ifade etti. “Ülkemiz ve Avrupa Birliği arasında gerçekleştirilen mali iş birlikleri kapsamında eğitimden istihdama; rehberlikten iş güvenliğine kadar birçok vatandaşımızın hayatına dokunduk” diyen CANTEKİN, tüm projelerde sürdürülebilirliğin de önemli amaçlardan biri olduğunu söyledi. CANTEKİN, Women-Up projesi ile de çalışma deneyimi kazanan kadınların projeden sonra da istihdamda kalmasının ana hedeflerden birisi olduğunu ifade etti. CANTEKİN, “Kadın girişimciliğinin desteklenmesinin yarattığı çarpan etkisi ile kadınların daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmesi ve yeni kadın girişimcilerin de çalışma hayatına dahil olmaları umudumuz arasındadır” diyerek katılımcılara toplantının verimli geçmesi dileklerini iletti.
AB Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Ahmet KARAN, sözlerine Savaş ALIÇ’a ve Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN’e yeni görevlerinde başarılar dileyerek başladı. KARAN, Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin proje illeri olan Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’yı da etkilediğini ama alınan önlemler ve çalışmalarla bölgede destek verilmeye devam edildiğini belirtti. Projenin sonuna yaklaşılmasıyla sahadan alınan verilerin derlendiğini buna ek olarak kadınların başarı hikayelerine de tanık olduklarını anlatan KARAN, akademik danışma kurulu, medya atölyesi, girişimcilik atölyesi gibi faaliyetlerin de proje iletişimi açısından ufuk açıcı olduğunu vurguladı.
Proje Takım Lideri Dilşad TAŞKIN KUVELOĞLU’nun proje sunumuyla devam eden programda Dr. Öğretim Üyesi Işıl KURNAZ BALTACI “Hibe Faydalanıcısı Kadın İşverenlere Yönelik Yapılan Alan Araştırması Analizinin Sonuçları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. BALTACI, sunumunda Proje kapsamında destek alan kadınların; kadın istihdamının desteklenmesine yönelik sosyal politikalara ilişkin görüşleri, sigortalı çalışma/çalıştırmaya ilişkin farkındalık düzeyleri, girişimciliğin desteklenmesine yönelik politikalara ilişkin algıları, girişimci olmaya karar verdiklerinde karşı karşıya kaldıkları engeller gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.
Katılımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin katkıları ve soru-cevap bölümünün ardından program tamamlandı.
Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir.
İçerik tamamıyla T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorumluluğu altındadır ve
Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.
Copyright © 2022. Tüm Hakları Saklıdır.