4 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş ALIÇ, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Cahit ERDOĞANLI, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet TEMEL, Prof. Dr. Mehmet BAŞ, E-Ticaret Uzmanı Cumhur KÜÇÜKKAHVECİ, TOBB Ar-Ge ve İnovasyon Üst Kurul Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası Yazılım Meslek Komitesi Başkanı Nuray BAŞAR, Proje Koordinasyon Birimi Üyeleri ve 30 faydalanıcı kadın işveren katıldı.
Programın açılışında kürsüye gelen Saffet TEMEL, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan A Milli Voleybol takımını tebrik ederek konuşmasına başladı. Türk kadının azminin temsili olarak gördüğü bu başarının tüm kadınlarımıza örnek olmasını dileyerek kürsüye Savaş ALIÇ’ı davet etti. ALIÇ, projenin detaylarını açıklarken bu projenin sadece bir hibe projesi olmadığını aynı zamanda Akademik Danışma Kurulu Toplantıları, Network Toplantıları, Medya Atölyesi gibi faaliyetlerle desteklendiğini belirtti.
İstihdama katılımda kadınların erkelere oranla hem sayı olarak hem de kayıtlılık anlamında geride olduğundan bahseden ALIÇ, bu projenin kadın istihdamını artırmada önemli bir adım olacağını ümit ettiğini söyledi. “Bu toplantı dahilinde siz katılımcılara hem girişimcilik hem de e-ticaret hakkında bilgiler verilecek” diyen ALIÇ organizasyonun herkes için faydalı olmasını diledi.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet BAŞ’ın sunumuyla devam edilen Ankara programında, kayıtlı istihdamı arttırmak, büyümek, rekabet avantajı sağlamak ve etkin marka yönetimi başlıklarında faydalanıcılar bilgilendirildi. Farklı markalaşma örneklerinin anlatıldığı sunumda BAŞ kadın işverenlere, iş hayatında herkesin yaptığını yapmanın başarının bir garantisi olmadığını farklılaşmanın da bir avantaj olabileceğini anlattı. BAŞ, sunumu sonunda katılımcıların merak ettikleri konularda gelen soruları yanıtladı.
Sosyal Medya Uzmanları Platformu Başkanı ve E-ticaret uzmanı Cumhur KÜÇÜKKAHVECİ’nin sunumuyla devam eden programda faydalanıcılara dijital okur yazarlık, veri güvenliği, e-ticaret, e-ihracat ve sosyal medya yönetimi hakkında bilgiler verildi.
Nuray BAŞAR, Ankara’da başarılı kadın rol model konuşmacı olarak kadın işverenlere 30 yıllık iş yaşamı ve kariyer yolculuğu hakkında bilgiler verdi. Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bilgisayara olan ilgisini o yıllarda yeni olan bilişim sektörüne girerek değerlendirdiğinden bahseden BAŞAR, iş yaşamının başlangıcında önceliğini network oluşturmaya ayırdığını, matkap kullanmaktan kablo çekmeye kadar her türlü hizmeti kendisinin verdiğini söyledi. Zor ve mücadeleci yıllardan sonra ulaştığı başarıda ekonomik krizlerden edindiği tecrübelerin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan BAŞAR, deneyimlerini paylaşmak üzere dergi ve gazetelerde yazarlık yaptığını anlattı. Daha sonra bu işi çok sevdiğinden dergicilik yapmaya başladığını ve şu anda 19 yıldır çıkardığı “Ekosanayi” isimli bir yayını olduğunu paylaştı. Bu işleri yaparken kendine güvenin en önemli güç olduğunu anlatan BAŞAR, “yapabileceğinize olan inancınızı asla kaybetmeyin” diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmacıların plaketlerini vermek üzere kürsüye gelen Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Cahit ERDOĞANLI, katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ettikten sonra ülkemizin büyüyüp kalkınabilmesi için kadınlarımızın ekonomik sistemde yer alması gerektiğini lakin girişimci kadınlarımızın finansal kaynaklara ulaşmakta zorlandığını ve haksız rekabet gibi sorunlarla karşılaştığını söyledi. ERDOĞANLI, böyle bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Toplu fotoğraf çekimi, katılımcılara sertifika dağıtımı ve öğle yemeğinden sonra Ankara programı sona erdi.
Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir.
İçerik tamamıyla T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorumluluğu altındadır ve
Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.
Copyright © 2022. Tüm Hakları Saklıdır.